Radio 1 interview met Paul de Bruijn

14 februari 2015
radio-1-logo.png?fit=273%2C185&ssl=1

“Werkstress is een overschat probleem”

Uit onderzoek van het Ministerie van Sociale Zaken is gebleken dat één op de acht werknemers last heeft van werkstress. Reden voor actie, vindt minister Lodewijk Asscher. Daarom introduceerde hij de ‘Week van de Werkstress’.

Naar aanleiding van de lancering van de campagne werd Paul de Bruijn, psycholoog en eigenaar ProMind, geïnterviewd door Bert Kranenbarg & Ghislaine Plag in het programma De Ochtend. Zij vroegen hem naar zijn mening over de stelling: Werkstress is een onderschat probleem.

De Bruijn geeft aan dat werkstress eerder een overschat probleem is. “Burn-out wordt veel geassocieerd met werkstress en werkomstandigheden. Echter is burn-out een fenomeen dat niet zo veel met werkstress te maken heeft, maar met persoonlijkheid. Het ligt dan ook niet aan de omstandigheden, maar aan de manier waarop een persoon met deze omstandigheden omgaat. Mensen met een burn-out profiel hebben niet de neiging om signalen af te geven dat de werkdruk te hoog is. Werkstress is dan ook de trigger, niet de oorzaak,” aldus Paul de Bruijn.

Bent u benieuwd naar het advies van Paul de Bruijn? Dan kunt u het hele interview hier terug luisteren.

Radio 1: De Ochtend (scroll naar onderen om direct naar het audio fragment te gaan)

 

 

Contact

Telefoonnummer: 072 – 5124883
E-mail: info@promind.nl
LinkedIn: ProMind


Nieuws

Het laatste nieuws
NIEUWS

Copyright by Promind 2024. All rights reserved.

Designed by ASK-Solutions